Όταν το σχολείο πλάθει χαρακτήρες

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=94330

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  25/02/2015   Παράταση προθεσμίας για την υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.
Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Έτσι, η προθεσμία για την υποβολή της εν λόγω Αίτησης παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα και ανάγκασαν κάποιες σχολικές μονάδες να παραμείνουν κλειστές για λίγες μέρες. Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2015 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ή Αίτησης για ενδοσχολικό απολυτήριο

230115_egyklios_ait_dilosi2015

ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΛ ενδοσχολικο 2015 pdf

ΥΠΟΔ 1 ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ-ΜΑΘΗΤΗΣ 2015 pdf

ΥΠΟΔ 2 ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ-ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ 2015 pdf

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι απόφοιτοι παρελθόντων ετών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ  σχολικού έτους  2014-2015,  κατά την προσέλευση τους στο Λύκειο  για να υποβάλλουν την ΑΙΤΗΣΗ –ΔΗΛΩΣΗ θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1)ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ

2)ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ

3)ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΟΨΕΙΣ)

4) ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΓΧΡΩΜΗ.

Η απουσία ενός εκ των παραπάνω δικαιολογητικών καθιστά αδύνατη

την ηλεκτρονική υποβολή της ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟ 10/2/2015 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ  25/02/2015

Βασιλόπιτα στο σύλλογο καθηγητών του λυκείου μας για το 2015

20150116_114820

20150116_114933

20150116_120044

Τρίγωνα κάλαντα της Γ΄ τάξης

Λίγο πριν φύγουν οι μαθητές για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, θέλησαν να τα «ψάλουν» στον διευθυντή του σχολείου μας…. και αυτός με τη σειρά του, τους ευχήθηκε και τους κέρασε παραδοσιακά γλυκά – μελομακάρονα.

Τα κάλαντα.

Ευχές και κεράσματα.

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με το 10% για το Ακαδημαϊκό έτος 2015-2016

Nomothesia

Το 2ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής στο Αρχαιολογικό Μουσείου Κομοτηνής

Στις 16-12-2014   τα  τμήματα Α3 & Α5 της Α’ Λυκείου έλαβε μέρος σε ένα από τα πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής με τίτλο “Οὐδέν τὸν θάνατον διαφέρειν τοῦ ζῆν”. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και δημιουργικό πρόγραμμα, εντελώς διαφορετικό από τη συνηθισμένη ανιαρή περιδιάβαση στα μουσεία. Προσπαθεί να αναδείξει τα ταφικά έθιμα διαχρονικά και διαπολιτισμικά, εκκινώντας από τα αρχαία ταφικά έθιμα της Θράκης και περιλαμβάνει στοχευμένη διεξαγωγή έρευνας στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου από τους μαθητές, συσχετισμό φιλολογικών πηγών με συγκεκριμένα αντικείμενα της έκθεσης από τους ίδιους, όπως και εικαστική αποτύπωση σε κολάζ των συναισθημάτων και των εντυπώσεών τους μετά τη δημιουργική αυτή περιδιάβαση. Οι εντυπώσεις όλων, διδάσκοντος, συνοδού και μαθητών, ήταν οι καλύτερες και ευχαριστούμε πολύ -και από την ιστοσελίδα μας- τους υπεύθυνους του Μουσείου, την κ. Δαλακούρα, καθώς και τους φοιτητές που μας βοήθησαν πολύ, τον Γιάννη και τη Δήμητρα.

Τελικά, ένα μακάβριο, αρχικά, θέμα προσεγγίστηκε με πολύ χαρά και γόνιμη περιέργεια, ώστε να γίνει ένα παράθυρο ανοικτό σε πολιτισμούς αρχαίους και σύγχρονους.

Μουσικοθεατρική Εκδήλωση 2ου Λυκείου Κομοτηνής

Μια ζεστή βραδιά γεμάτη κέφι και τραγούδι ζήσαμε χτες το βράδυ στο Ίδρυμα Παπανικολάου, όπου οι μαθητές μας  παρουσίασαν την ετήσια θεατρική τους παράσταση. Για πέμπτη συνεχή χρονιά οι μαθητές απέδειξαν πως το σχολείο μπορεί να συνδυάσει τη γνώση με τη δημιουργία. Στην παράσταση αυτή συμμετείχαν πάνω από σαράντα μαθητές του σχολείου, οι οποίοι δούλεψαν με ενθουσιασμό ακολουθώντας τις υποδείξεις των καθηγητών τους σε εξωδιδακτικό χρόνο. Έτσι, παρά το φορτωμένο τους πρόγραμμα κατάφεραν να παρουσιάσουν μια παράσταση που συνδύαζε το θέατρο και το τραγούδι και συνεπήρε τους θεατές. Χάρη στο πάθος, την επιμονή και τη ζωντάνια τους εξέπληξαν και γοήτευσαν το κοινό με το ταλέντο και τον αυθορμητισμό τους.

Άξιοι συμπαραστάτες στη προσπάθεια τους, οι καθηγήτριες φιλόλογοι του σχολείου μας , κ. Ταγια Ευαγγελία, Μαυρίδου Χριστίνα και Σαλικίδου Χριστιάνα.

01 02 03 05 06 07