ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΪΟΥ -ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 & ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ 2016

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ 2016

ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ 2016

Παρουσίαση του Νέου Λυκείου 2015 – 2016

ΝΕΟ_ΛΥΚΕΙΟ_2015-2016

ypologismos-morion 4

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΝΕΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ_2016_ΜΕ ΠΙΝΑΚΑ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015-2016

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟ ΑΚΑΔ ΕΤΟΣ 2016-17

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ & ΣΧΟΛΕΣ

1o ΠΕΔΙΟ

2ο ΠΕΔΙΟ

3o ΠΕΔΙΟ

4ο ΠΕΔΙΟ

5o ΠΕΔΙΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2016 ΓΙΑ ΓΕΛ (ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2016 ΓΙΑ ΓΕΛ

Διάθεση επιστημονικής μελέτης σχετικής με την τοπική ιστορία

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για το σχολείο μας  ότι σε επιστημονικό σύγγραμμα με τίτλο «Όψεις της Ιστορίας και του Πολιτισμού της Θράκης», συμμετέχει και η καθηγήτρια φιλόλογος του Σχολείου μας κ. Ευκλείδου Κωνσταντίνα, με την εργασία που φέρει τον τίτλο «Η βυζαντινή Μοσυνόπολη. Από τη Μαξιμιανούπολη στη Μεσήνη (4ος – 14ος αι.)» Δείτε την Εργασία

Της ευχόμαστε   και άλλες τέτοιες επιστημονικές διακρίσεις.

ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ

New_50Ανακοινώνεται ότι από την Τετάρτη 13-4-2016 και ώρες από 09:00 έως και 14:00 θα μπορούν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων να παραλαμβάνουν από τη Διεύθυνση του Σχολείου το Δελτίο Εξεταζομένου

Θεατρική Παράσταση «Αντιγόνη» του Μπρεχτ

Η θεατρική παράσταση «Αντιγόνης» του Μπρεχτ, παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του σχολείου μας με την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Μαυρίδου Χριστίνας,την Κυριακή, 27 Μαρτίου του 2016 στις 18:30, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος «Παπανικολάου» με μεγάλη επιτυχία.

Στο δράμα του, «Αντιγόνη», ο Μπρεχτ εμπνέεται από την ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή, για να γράψει ένα δράμα αντίστασης στο ναζιστικό Γ΄ Ράιχ. Ο δραματουργός μετατρέπει την εκδικητική εκστρατεία του Πολυνείκη ενάντια στη Θήβα σ” έναν επιθετικό πόλεμο του Κρέοντα εναντίον του Άργους· κίνητρο είναι τα πολύτιμα μέταλλα. Ο Κρέων θανατώνει τον Πολυνείκη ως λιποτάκτη, πράγμα που δίνει μια κάπως διαφορετική σημασία στην επιθυμία της Αντιγόνης να τον κηδεύσει.

Ο εκσυγχρονισμός του αρχαίου μύθου είναι ο εξής: Το έργο διαδραματίζεται -αρχικά- σε καταφύγιο για τις αεροπορικές επιδρομές στο Βερολίνο στο τέλος του πολέμου, όπου δύο αδελφές βρίσκουν τον λιποτάκτη αδελφό τους κρεμασμένο από τους ναζί μπροστά στο σπίτι τους.

Σχολική γιορτή 25ης Μαρτίου 2015-2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2016

Τη Δευτέρα, 16 Μαΐου και με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας αρχίζουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις, τόσο για τους υποψήφιους που θα διαγωνισθούν με το νέο σύστημα όσο και για εκείνους που θα διαγωνισθούν με το παλιό.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, με το νέο σύστημα, το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β’) με το παλαιό σύστημα, το πρόγραμμα ημερήσιων ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας με το νέο σύστημα, καθώς και το πρόγραμμα ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ A’) και ειδικότητας ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β’) με το παλαιό σύστημα. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2016

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν ζητήματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ. Στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Μέσα στον Απρίλιο, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 8:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Τα μαθήματα, για τα οποία έχει καθοριστεί εξεταστέα ύλη κοινή για το παλαιό και το νέο σύστημα συνεξετάζονται.