ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ_2017

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Λόγω αλλαγής του Ωρολογίου Προγράμματος έχουν τροποποιηθεί οι ώρες υποδοχής των γονέων.Παρακαλείσθε να ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα που ισχύει από 13-2-2017

ΩΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ 13_2_2017

Η εγκύκλιος για τις Αστυνομικές Σχολές

Εκδόθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η εγκύκλιος για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Ημερησίου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πατήστε εδώ για να δείτε την Εγκύκλιο

Το 2ο Λύκειο στο κοινωφελές ίδρυμα ONASSIS στην Αθήνα

Για πέμπτη χρονιά, ο σύγχρονος χορός μπαίνει σε σχολεία της Κομοτηνής και της Αθήνας. Μια παράσταση από μαθητές, που επιβεβαιώνει με τον πιο δημιουργικό τρόπο ότι ο χορός ενώνει…

Σ” αυτό το πλαίσιο το σχολείο μας φιλοξενήθηκε στο Κοινωφελές Ιδρυμα ONASSIS ΣΤΕΓΗ στην Αθήνα στις 14 -3-2017 και πραγματοποίησε μια πραγματικά όμορφη προσπάθεια την οποία μπορούμε να δούμε στο παρακάτω βίντεο στο ιστότοπο του Ιδρύματος. (το σχολειου μας εμφανίζεται απο το χρονικό σημείο 1:43:00 και μετά)

http://www.sgt.gr/gre/SPG1032/?vid=1_vwu75rsg

 

«Dancing to Connect – Χορεύω, άρα επικοινωνώ»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Dancing to Connect – Χορεύω, άρα επικοινωνώ» έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από τριάντα χώρες όλου του κόσμου και
απευθύνεται σε μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, με απώτερο
στόχο τη γνωριμία τους με τον σύγχρονο χορό χωρίς να έχει διαγωνιστικό
χαρακτήρα. Στην Ελλάδα υλοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τη
Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με την ομάδα
«Battery Dance Company» της Νέας Υόρκης και με την υποστήριξη της
Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.  Φέτος, μαζί με πέντε σχολεία της Αθήνας, η
Στέγη, σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής, έβαλε στον…χορό και πέντε
σχολεία της Ροδόπης: το 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής, το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής, το 2ο
Γυμνάσιο Κομοτηνής, το 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και το Γυμνάσιο
Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη,  το κοινό θερμό με σεβασμό σε όλα τα σχολεία  και η ατμόσφαιρα μαγική. Το σχολείο μας πραγματοποίησε υπέροχη εμφάνιση με μεγάλο ενθουσιασμό και επαγγελματική προσήλωση. Οι μαθητές μας μάγεψαν το κοινό, ήταν όλοι χαμογελαστοί και ικανοποιημένοι και φάνηκε σε όλη την διάρκεια του χορού τους αλλά και στην τελική ομαδική υπόκλιση.  Φυσικά πρωτοτύπησαν όταν στο τέλος μαζεύτηκαν και φώναξαν το σύνθημα του σχολείου μας και ευχαρίστησαν τους δασκάλους χορού.  Συγχαρητήρια στους μαθητές μας στους παιδαγωγούς-χορευτές και σε όσους συνετέλεσαν σε αυτήν τη δράση.


 

Πανελλαδικές 2017: Μέχρι στις 2 Μαρτίου η υποβολή αίτησης -δήλωσης των υποψηφίων

New_50Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε η παράταση της προθεσμίας  για την υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Έτσι, η προθεσμία για την υποβολή της εν λόγω Αίτησης-Δήλωσης παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ

Η Αίτηση-Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο, από την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου του 2017, από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, εκφράζει την αυθεντική βούληση του ενδιαφερόμενου και δεν τροποποιείται.Οι μαθητές δηλώνουν υποχρεωτικά την Ομάδα Προσανατολισμού που ήδη έχουν επιλέξει και παρακολουθούν, ενώ οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού. Γενικά οι μαθητές υποβάλλουν την Αίτηση-Δήλωση στο Λύκειό τους χωρίς δικαιολογητικά, ενώ οι απόφοιτοι καταθέτουν υποχρεωτικά ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μια μικρή πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία. Όλοι οι υποψήφιοι θα επιδείξουν ταυτότητα ή διαβατήριο, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή καταχώρηση του κωδικού 13. Επιπρόσθετα οι υποψήφιοι παλαιοτέρων ετών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές  Εξετάσεις,  θα πρέπει προς διευκόλυνσή τους να προσκομίσουν τη Βεβαίωση Πρόσβασης ή Βεβαίωση Συμμετοχής στην οποία αναγράφεται ο κωδικός αριθμός υποψηφίου.

Υποψήφιοι για το 10%  (χωρίς νέα εξέταση)  μπορούν  να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2015 ή το 2016 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο. 

Για να ανοίξετε τις εγκυκλίους πατήστε, αντίστοιχα, παρακάτω

Δελτίο Τύπου ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ για 2017

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΛ 2017 pdf

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ 2017 pdf

2017_2_20_Φ_251_28322_A5_ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΦΥΣ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΓΕΛ ΕΠΑΛ_2017 pdf

 

Ενημέρωση υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων) σχετικά με τη λειτουργία των Στρατιωτικών Σχολών για το ακαδημαϊκό έτος 2017- 2018.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ 2017

Διαγωνισμός Euroscola

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του γραπτού Διαγωνισμού Euroscola.Δύο μαθητές του σχολείου μας διακρίθηκαν και θα συμμετάσχουν στην επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ