Όταν το σχολείο πλάθει χαρακτήρες

http://www.xronos.gr/detail.php?ID=94330

Ομιλία με θέμα τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Λυκείων του Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με το ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ και ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ διοργανώνουν Συνάντηση-Ομιλία με θέμα τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Η Παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ώρα 5 μ.μ. στο χώρο του Αμφιθεάτρου του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, όπου υπεύθυνοι του ΚΕΣΥΠ και εκπρόσωποι του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα ενημερώσουν για τις επιλογές των μαθητών μετά το Λύκειο.

Πανελλήνιοι Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού Λυκείων

Την Τετάρτη 1-4-2015 πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής οι Πανελλήνιοι Αγώνες Κλασσικού Αθλητισμού μεταξύ των Λυκείων του Νομού μας.
Στους αγώνες οι μαθητές του σχολείου μας σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες.

Ευχή όλων είναι πάντα οι αγώνες τους να στέφονται από επιτυχίες

Συγκεκριμένα:

Αποτελέσματα_Αγοριών

Αποτελέσματα_Κοριτσιών

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου (2015)

Στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, στον αίθριο χώρο του Λυκείου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή που περιλάμβανε αναγνώσεις, απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια και χορούς.
Υπεύθυνες καθηγήτριες της διοργάνωσης της γιορτής ήταν η κ. Σαλικίδου και η κ. Μαυρίδου, ενώ το χορευτικό συγκρότημα το προετοίμασε η κ Δαλακούρα.


 

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2015

Ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων.

  Τα μαθήματα του σχολικού έτους  2014-2015 λήγουν στις 13 Μαίου.

Ειδικότερα:

A. Οι  Πανελλαδικές  Εξετάσεις  των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 18-5-2015, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 19-5-2015. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17-6-2015. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015.

B. Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3-6-2015 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Γ. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10-6-2015 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ 2015

 

Δ. Γενικότερος προγραμματισμός για τις διαδικασίες εισαγωγής

Στις αρχές Μαΐου, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν  το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται  και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι  να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.

Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.

Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απρίλιο.

Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

 

Η προκήρυξη για τις Αστυνομικές Σχολές. Mέχρι την 2/4/2015 τα δικαιολογητικά

Εκδόθηκε από την Ελληνική Αστυνομία η προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

-Ο ακριβής αριθμός των εισαγομένων στη Σχολή, κατά κατηγορία θα καθορισθεί με συμπληρωματική προκήρυξη, η οποία θα κοινοποιηθεί μετά την έκδοση της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών και των Αναπληρωτών Υπουργών Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Προκύρηξη_Αστυνομίας( pdf)

10032015-prok_saea( σε μορφή WORD για χρήση)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  25/02/2015   Παράταση προθεσμίας για την υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.
Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Έτσι, η προθεσμία για την υποβολή της εν λόγω Αίτησης παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα και ανάγκασαν κάποιες σχολικές μονάδες να παραμείνουν κλειστές για λίγες μέρες. Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Υποβολή Αίτησης – Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2015 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ή Αίτησης για ενδοσχολικό απολυτήριο

230115_egyklios_ait_dilosi2015

ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΛ ενδοσχολικο 2015 pdf

ΥΠΟΔ 1 ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ-ΜΑΘΗΤΗΣ 2015 pdf

ΥΠΟΔ 2 ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ-ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ 2015 pdf

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι απόφοιτοι παρελθόντων ετών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ  σχολικού έτους  2014-2015,  κατά την προσέλευση τους στο Λύκειο  για να υποβάλλουν την ΑΙΤΗΣΗ –ΔΗΛΩΣΗ θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1)ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ

2)ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ

3)ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ (ΚΑΙ ΟΙ ΟΨΕΙΣ)

4) ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΓΧΡΩΜΗ.

Η απουσία ενός εκ των παραπάνω δικαιολογητικών καθιστά αδύνατη

την ηλεκτρονική υποβολή της ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟ 10/2/2015 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ  25/02/2015