ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΛΟΓΩ ΠΑΓΕΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ

Απόφαση

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης
Έχοντας υπόψη :

1. Τις διατάξεις του Ν. 3852 / 2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ? Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/Α?/07-06-2010) και ειδικότερα του άρθρου 186 «Αρμοδιότητες Περιφερειών», όπου στον Τομέα «Η. Παιδείας ? Πολιτισμού ? Αθλητισμού» περιλαμβάνεται ως αρμοδιότητα η περίπτωση «5. Η διακοπή μαθημάτων, λόγω έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου στη χωρική αρμοδιότητα της περιφέρειας», σε συνδυασμό με το άρθρο 94 «Πρόσθετες αρμοδιότητες δήμων» του ιδίου Νόμου, στην παράγραφο 4. του οποίου περιλαμβάνεται ως αρμοδιότητα η περίπτωση «27. Η διακοπή μαθημάτων, λόγων έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου, εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου»
2. Το ΠΔ 144/2010 «Οργανισμός της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» (ΦΕΚ 237/Α?/27-12-2010) και ειδικότερα την περίπτωση 3αβδ του άρθρου 21 αυτού «διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου στη χωρική αρμοδιότητα της περιφέρειας» ως αρμοδιότητα του Τμήματος Υποστήριξης της Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφέρειας Α.Μ.Θ.
3. Την υπ? αριθμ. ΔΔ 1323/30-03-2016 απόφαση του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. «Μεταβίβαση άσκησης αρμοδιοτήτων επί αποφάσεων εγγράφων και άλλων πράξεων στους Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» (ΦΕΚ 952/Β?/06-04-2016) και ειδικότερα το άρθρο 4 αυτής «ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», «Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης, Εμπορίου και Τουρισμού» : «Την διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων συνθηκών ή επιδημικής νόσου στην χωρική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας.»
4. Τις έκτακτες συνθήκες (κακοκαιρίας, παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών) που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες μέχρι και σήμερα στην χωρική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης
Αποφασίζουμε
Την διακοπή των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, την Δευτέρα 09-01-2017, λόγω έκτακτων συνθηκών, συγκεκριμένα παγετού και ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών,  στη χωρική αρμοδιότητα αυτής. Αναμένεται έλεγχος των εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων προς καταγραφή της κατάστασης και των τυχόν ζημιών που ανέκυψαν λόγω παγετού κατά την  μακρά διάρκεια των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων.
Από την Τρίτη, 10-01-2017, τη μέριμνα επί του θέματος, έχει ο κατά περίπτωση αρμόδιος Δήμος, σύμφωνα με το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010.
      ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης
                                                                                                                Νικόλαος  Τσαλικίδης

Comments are closed.