Διαδικασίες για την υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων (Μ.Δ.) 2019

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΎΚΛΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό
- θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).
Στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση).
Μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 15 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ.
Προθεσμία υποβολής Μηχανογραφικού Δελτίου.
Από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και μέχρι την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, οι υποψήφιοι ΓΕΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.).
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μ.Δ.
Από τις 21-6-2019 οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρο Μ.Δ. (Προσωρινή Αποθήκευση) και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ (το ακριβές διάστημα θα ανακοινωθεί αργότερα), θα μπορούν να κάνουν την τελική Οριστικοποίηση του Μ.Δ, ως και την Δευτέρα 15 Ιουλίου.
Δικαιολογητικά για τον κωδικό ασφαλείας

Οι υποψήφιοι ΓΕΛ που εξετάστηκαν φέτος, για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), θα επιδεικνύουν στο Λύκειό τους το δελτίο εξεταζομένου ή την αστυνομική τους ταυτότητα/διαβατήριο. Σε περίπτωση εξουσιοδοτημένου από τον υποψήφιο εκπροσώπου, θα κατατίθεται στο Λύκειο η πρωτότυπη εξουσιοδότηση, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή. Εξυπακούεται, ότι προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής είναι η απόκτηση-κατοχή τίτλου απόλυσης για όλους τους υποψηφίους ΓΕΛ.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ
Απαιτούνται για ένταξη στην ειδική κατηγορία υποψηφίων, θα πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι στο σχολείο τα εξής δικαιολογητικά:

1)Πιστοποιητικό γέννησης που θα αναφέρει στο τέλος ?..« ότι θα χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογητικό για εισαγωγή υποψηφίων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ως ειδική κατηγορία Έλληνες Πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.

2) Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης
ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΙΚAΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΩΔΙΚΟ.

Αν πρόκειται για υποψηφίους ημερήσιων ΓΕΛ 2017 ή 2018 για το ποσοστό 10% των θέσεων εισακτέων, αυτοί οι υποψήφιοι μπορούν να προσέρχονται για να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε οποιοδήποτε ημερήσιο ΓΕΛ και κατά προτίμηση στο ημερήσιο ΓΕΛ που είναι πλησιέστερο στην κατοικία τους ή στο Λύκειο αποφοίτησής τους. Για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 4452/2017 (ΦΕΚ 17 Α΄), οι υποψήφιοι του 2017 διεκδικούν το 40% των θέσεων και οι υποψήφιοι του 2018 διεκδικούν το 60% των θέσεων εισακτέων.

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ( Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΛΑΚΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ)

Comments are closed.