Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Καστοριά και τις Πρέσπες

λιμνι 2024-05-27 225412 Η ομάδα μαθητών της Β’ τάξης του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής που υλοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάποτε γνώρισα μια λίμνη…» ταξίδεψε στην όμορφη Καστοριά και στις Πρέσπες για τρεις ημέρες και γέμισε εικόνες και εμπειρίες.
Η ομάδα των 25 μαθητών/τριών συνοδευόμενη από τις καθηγήτριες Μαυρίδου Τάνια, Σταυριανού Βίκυ και Τζιμαγιώργη Έφη απόλαυσε τη φύση και κυρίως τις λίμνες.
Η λίμνη «Ορεστιάδα» στην Καστοριά μας μάγεψε ως χαρακτηριστικό στοιχείο της πόλης ενώ εξίσου εντυπωσιακά ήταν τα υπόλοιπα αξιοθέατα και δραστηριότητες εκεί, η επίσκεψη στο Σπήλαιο του Δράκου, και στη Μονή της Παναγίας Μαυριώτισσας, η επίσκεψη στο Λιμναίο Νεολιθικό Οικισμό στο Δισπηλιό και η επίσκεψη σε βιοτεχνία γούνας της περιοχής. Μοναδική .ήταν και η βαρκάδα στη λίμνη που μας έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Καστοριά από άλλη οπτική παρατηρώντας τα εντυπωσιακά αρχοντικά της.

Όμοια, καθηλωτική ήταν και η εικόνα της φύσης στις Πρέσπες, στα χωριά Ψαράδες και Άγιο Αχίλλειο όπου η ηρεμία και ο συνδυασμός του υγρού στοιχείου της λίμνης με το απέραντο πράσινο αγγίζουν κάθε επισκέπτη.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε τις ημερομηνίες 14/4/2024-16/4/2024 και δημιούργησε όμορφες αναμνήσεις στην ομάδα, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Το πρόγραμμα «Κάποτε γνώρισα μια λίμνη…» ολοκληρώθηκε με την δημιουργία ενός e-book το οποίο περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι μαθητές σε σχέση με το θέμα ενώ σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι εκδρομείς και μερικοί ακόμα μαθητές καθώς και ο κος Δ.Τσακιρούδης.

Screenshot_20240514-234404_Viber~2 Screenshot_20240514-234041_Viber~2

Comments are closed.