Εφηβικός Διαγωνισμός και Φεστιβάλ θεατρικού έργου από το Δίκτυο για τα δικαιώματα του Παιδιού

Οι τέχνες της συγγραφής και του θεάτρου γίνονται το όχημα για να ανακαλύψουν οι έφηβοι τα δικαιώματά τους!

Το Δίκτυο για τα δικαιώματα του Παιδιού διοργανώνει πανελλαδικό διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, με στόχο την ενημέρωση των εφήβων σχετικά με τα δικαιώματά τους, μέσα από την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και της καλλιτεχνικής τους έκφρασης! Το πρόγραμμα υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μέσα από αυτό το διαγωνισμό, στοχεύουμε στην ενημέρωση των ίδιων των παιδιών, αλλά και την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού στο ζήτημα των δικαιωμάτων των παιδιών, όπως ορίζονται και προστατεύονται στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού (ΣΔτΠ), η οποία αποτελεί νόμο του Ελληνικού κράτους από το 1992 (Ν.2101/1992). Σκοπός είναι η Σύμβαση να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τα παιδιά!

Ειδικότερα, οι έφηβοι καλούνται να συγγράψουν ένα πρωτότυπο θεατρικό μονόπρακτο, εμπνευσμένο από το άρ.2 της Σύμβασης, στο οποίο κατοχυρώνεται η απαγόρευση κάθε είδους διάκρισης εις βάρος των παιδιών. Έχει μεγάλη σημασία για εμάς να συγκεντρώσουμε όσο γίνεται περισσότερες συμμετοχές από τους έφηβους συγγραφείς, ώστε να λάβει ορατότητα η δική τους οπτική πάνω στο ζήτημα των διακρίσεων που υφίστανται τα παιδιά!

Καλούμε λοιπόν τα παιδιά να δουν το γράψιμο σαν ένα δημιουργικό παιχνίδι. Αυτό που έχει σημασία, είναι να αποτελέσει ο διαγωνισμός αφορμή για συζήτηση, πειραματισμό και ανάπτυξη της κριτικής αλλά και δημιουργικής σκέψης των εφήβων.

Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές από την ημέρα έναρξης του διαγωνισμού, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 έως και τη λήξη του, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 με τον τρόπο που ορίζεται στους όρους του διαγωνισμού.  Τις αναλυτικές πληροφορίες και τους όρους μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Περιμένουμε με χαρά τις συμμετοχές των παιδιών!

*Το πρόγραμμα έχει λάβει την έγκριση του ΙΕΠ. Θα τη βρείτε συνημμένη στο παρόν e-mail.

** Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Με εκτίμηση,
Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Comments are closed.