Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» για το Σχολικό Έτος 2023-2024

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί και γονείς,
Ο Δήμος Κομοτηνής, αναγνωρίζοντας πως η υποβάθμιση του περιβάλλοντος δεν είναι απλώς μια απειλή του μέλλοντος, αλλά κάτι που συμβαίνει αυτήν τη στιγμή, επενδύει ολοένα και περισσότερο σε θέματα ανάπτυξης μίας τέτοιας προσέγγισης. Μαθητές και δημότες οφείλουμε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τις επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία, τη φύση και την οικονομία.
Για όλα τα παραπάνω, ο Δήμος μας επιθυμεί να υλοποιήσει για 5η συνεχή χρονιά τον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», όπου φυσικά όπως κάθε χρόνο, έτσι και τη φετινή σχολική χρονιά , θα ανταμείψει το σύνολο των σχολείων που θα λάβουν μέρος, παρέχοντας χρηστικά δώρα και επαίνους επιβράβευσης.
Σκοπός του σχολικού μαραθωνίου και για αυτήν την χρονιά είναι η σχολική κοινότητα να συλλέξει ανακυκλώσιμα υλικά: χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, τηγανέλαιο και μπαταρίες στους ειδικούς κάδους που τοποθετούνται εντός των σχολικών μονάδων.
Από την πλευρά σας, ως γονείς, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε την εγγραφή σας στη δημοτική πλατφόρμα www.followgreen.gr/komotini, να ενημερώνεστε για θέματα γύρω από την ανακύκλωση, λαμβάνοντας πόντους επιβράβευσης, τους οποίους μπορείτε να δωρίζετε στα σχολεία, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια των παιδιών.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμβολή σας, στην προσπάθεια του Δήμου μας για ένα καλύτερο περιβάλλον για όλους μας.
O Δήμαρχος
Γιάννης Γκαράνης

Εδώ θα βρείτε ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Comments are closed.