Αναλυτικό Πρόγραμμα πολυήμερης εκδρομής της Γ” Λυκείου (09/14-12-2023)

Βελιγράδι-Βουδαπέστη- Βιέννη (09/14-12-2023)

1Η ΗΜΕΡΑ 09/12: ΚΟΜΟΤΗΝΗ -ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο χώρο του σχολείου και μετά την φόρτωση των αποσκευών αναχώρηση με προορισμό το Βελιγράδι. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2Η ΗΜΕΡΑ 10/12: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Περιήγηση στο Βελιγράδι: στο φρούριο Kalemegdan και τα αξιοθέατα της παλιάς πόλης, τον πεζόδρομο Κνεζ Μιχαήλοβα, τη Λυρική Σκηνή, τη Βουλή, τα παλιά Ανάκτορα, το ναό του Αγίου Σάββα και τον πύργο
Νέμποσα. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3Η ημέρα 11/12: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο, φόρτωση των αποσκευών, αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Άφιξη το απόγευμα στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και (προαιρετικά) κρουαζιέρα στον Δούναβη.

4Η ημέρα 12/12: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Ξενάγηση στα πιο δημοφιλή αξιοθέατα τη Βουδαπέστης: Αλυσιδωτή Γέφυρα, Πύργο των Ψαράδων, Κάστρο του Λόφου, Πλατεία των Ηρώων, μνημείο της χιλιετίας, κτίριο του Κοινοβουλίου, Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου.
Ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση.

5Η ημέρα 13/12: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Βιέννη. Γνωριμία με την πόλη, περιήγηση: Κούνστχαους, Μπελβεντέρε, πλατεία Καρόλου, Ρίνγκστρασσε, Κρατική Όπερα, Χόφμπουργκ, Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το τετράγωνο των Μουσείων, Κοινοβούλιο, Δημαρχείο, Πανεπιστήμιο, Βοτίφκιρχε, ιστορική ελληνική γειτονιά με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας, ναός Αγίου Στεφάνου, Πλατεία του
Δημαρχείου, Χριστουγεννιάτικη Αγορά. Επιστροφή στη Βουδαπέστη και το ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6Η ημέρα 14/12 : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ -ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο, φόρτωση αποσκευών και ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες αγορές, πτήση επιστροφής. Άφιξη στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, επιβίβαση στα λεωφορεία επιστροφή στην Κομοτηνή.

Comments are closed.