ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΧ.ΕΤΟΥΣ 2022-2023

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών
του 2ου Λυκείου Κομοτηνής,

Μια ακόμη σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και ευχόμαστε από καρδιάς να φέρει καρπούς στην προσπάθεια όλων των μαθητών/τριών. Τα μέλη του
ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, διανύοντας εθελοντικά τη θητεία μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα θέλαμε να συστηθούμε στους νέους γονείς των μαθητών της Α΄ τάξης αλλά και να υπενθυμίσουμε την παρουσία μας στους γονείς των παιδιών που φοιτούν σε μεγαλύτερες τάξεις. Αντιλαμβανόμενοι ότι οι οποιεσδήποτε δράσεις γίνονται με τη δική σας προθυμία και μόνο να στηρίξετε οικονομικά τον Σύλλογο, σας γνωστοποιούμε ενδεικτικά τις σημαντικότερες που έγιναν πέρυσι, με κέντρο πάντα τους μαθητές και τη στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Για το σχολικό έτος 2022-2023 ο σύλλογος προσπάθησε να στηρίξει το σχολείο όσον αφορά τις ανάγκες, έκτακτες και μη, που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του έτους.
Πρώτο μέλημά μας ήταν να ενισχυθεί η πολυήμερη εκδρομή της Γ΄Λυκείου στην Ιταλία. Έπειτα, δεν παραλείψαμε να προσφέρουμε, στο πλαίσιο της τήρησης των εθίμων και παραδόσεων, τις βασιλόπιτες και τις δωροεπιταγές για το ν τυχερό από καθένα από τα 17 τμήματα. Μεταξύ των μικροαναγκών (κάδρα) και αναγκαίων εξόδων (πληρωμή οφειλών στην εφορία) αξίζει να αναφερθεί η αγορά δύο βιντεοπροβολέων. Είναι γνωστός άλλωστε, στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, ο τρόπος που η τεχνολογία μπορεί να συνδράμει στην ενίσχυση της μάθησης, να διευκολύνει το έργο των εκπαιδευτικών στην τάξη αλλά και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των μαθητών σε εκδηλώσεις που προάγουν το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.
Τέλος, λίγο πριν τη λήξη του σχολικού έτους,το Λύκειο σημείωσε πανελλαδική διάκριση στον Μαθηματικό διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης “ Alan Turing”.  (Δείτε σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του σχολείου http://2lyk-komot.rod.sch.gr/wp/?p=5908).   Ο διαγωνισμός διεξήχθη στην Πάτρα γι΄αυτό και κρίναμε αναγκαία τη στήριξη της προσπάθειας των μαθητών. Ο Δήμος Κομοτηνής στάθηκε αρωγός, εγκρίνοντας επιπλέον επιχορήγηση του Συλλόγου (απόφαση 116/2023).
Πιστεύουμε ότι με την ενεργό συμμετοχή των περισσοτέρων από τους γονείς μπορούν να γίνουν ακόμη πιο αξιόλογα πράγματα. Ευελπιστώντας ότι και φέτος θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας, σας υπενθυμίζουμε την ετήσια συνδρομή που ανέρχεται στο ποσό των 10 ευρώ για έναν μαθητή και 15 ευρώ για αδέρφια (2 ή περισσότερα). Να είστε σίγουροι ότι είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, γι΄αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο μέιλ του συλλόγου ή και στα τηλέφωνά μας. Τέλος, συμπληρώστε τα προσωπικά σας στοιχεία στην παρακάτω φόρμα (για ευκολότερη επικοινωνία, κάντε κλικ στον σύνδεσμο)

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf9Byd-3VDQfMdX6juQFkn9uLt3PvV0Vko5RuF-EM7KrIP00A/viewform?usp=sf_link

Comments are closed.